15/03/2024

PARLAMENTUL EUROPEAN A ADOPTAT PRIMA LEGE A INTELIGENTEI ARTIFICIALE (AI) DIN LUME
PARLAMENTUL EUROPEAN A ADOPTAT PRIMA LEGE A INTELIGENTEI ARTIFICIALE (AI) DIN LUME Știri din toată lumea

Parlamentul European a adoptat miercuri, 13 martie, o lege a inteligenței artificiale (IA), care ar trebui să garanteze securitatea și respectul pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor, transmite serviciul de presă al Parlamentului European.

523 de deputați au votat pentru documentul corespunzător, 46 au votat împotrivă, iar 49 s-au abținut.

Scopul legii este de a proteja drepturile fundamentale, democrația, statul de drept și sustenabilitatea mediului de IA cu risc ridicat, stimulând în același timp inovația.

Prevederile sale stabilesc obligații pentru inteligența artificială pe baza riscurilor potențiale și a nivelului de impact.

Noile reglementări vor interzice anumite aplicații AI care amenință drepturile cetățenilor. Acestea includ, dar nu se limitează la, sisteme de clasificare biometrică bazate pe caracteristici sensibile, cum ar fi utilizarea inadecvată a imaginilor faciale de pe Internet sau a filmărilor CCTV pentru a crea baze de date de recunoaștere facială.

„Avem în sfârșit prima lege obligatorie a inteligenței artificiale din lume care are ca scop reducerea riscurilor, crearea de oportunități, combaterea discriminării și promovarea transparenței”, a declarat Brando Benifey, coraportor al Comitetului pentru Piața Internă.

După precizări tehnice, legea trebuie adoptată oficial de Consiliul Uniunii Europene. Acesta va intra în vigoare la douăzeci de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va fi pe deplin aplicabil la 24 de luni de la intrarea în vigoare, cu anumite excepții.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

16 zile 13 ore

207

Publicitate în BC